the food market - psarades

Το 4ο Athens Food Market Christmas Edition είναι γεγονός!  Η γνωριμία μας με όλους τους συμμετέχοντες συνεχίζεται!

Από την παραλία του Παλαιού Φαλήρου, οι Ψαράδες και ο chef Βασίλης Τσατσάκης αφήνουν την ανοιχτόχρωμη ατμόσφαιρα του εστιατορίου τους και μεταφέρουν το θαλασσινό ντεκόρ του στην καντίνα της πλατείας Κοτζιά. Το όνομα του εστιατορίου αποτελεί φόρο τιμής στους ανθρώπους που ευθύνονται για την προμήθεια της βασικής του πρώτης ύλης, με τους οποίους και διατηρεί σχέσεις αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού.

Ο Βασίλης Τσατσάκης, chef του εστιατορίου Ψαράδες, δεν επαναπαύεται στο ήδη εντυπωσιακό μενού του, αλλά δημιουργεί, καθημερινά, ένα νέο ορεκτικό ή κυρίως πιάτο, το οποίο και προτείνει στους επισκέπτες του ως πιάτο ημέρας.

Ο chef μίλησε στο blog του Athens Food Market για όσα θα φτιάχνει εκείνος και η ομάδα του στην καντίνα τους, στην πλατεία Κοτζιά, από 20 έως 31 Δεκεμβρίου. Πριν δοκιμάσετε τις γεύσεις τους που μυρίζουν θάλασσα, κάντε μια βουτιά στην συνέντευξη που ακολουθεί!

 

ΨΑΡΑΔΕΣ

Chef: Βασίλης Τσατσάκης

Διεύθυνση Εστιατορίου: Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο

Τηλέφωνο: 210 9414888

Είδος Κουζίνας: Μοντέρνα ελληνική ψαροφαγία

Signature πιάτο: Παστίτσιο τόνου

 

  • Το Athens Food Market σημαίνει για εμάς…

      …το Athens Food Market για εμάς είναι ένας θεσμός γαστρονομίας.

 

  • Η premium street εκδοχή των πιάτων μας στο 4ο Athens Food Market περιλαμβάνει…

       …η premium street εκδοχή των πιάτων μας περιλαμβάνει βελουτέ ψαρόσουπας, τάρτα τσιπούρας, λουκουμάδες μπακαλιάρου, κριθαρότο μαύρης σουπιάς αλλά και burger με

       σνίτσελ τσιπούρας και παστίτσιο τόνου. 

 

  • Ένα από τα βασικά υλικά της κουζίνας μας είναι…

      …το βασικότερο υλικό της κουζίνας μας είναι ο τόνος.

 

  • Αγαπημένη μυρωδιά…

      …αυτή του αστεροειδούς γλυκάνισου.

 

  • Η απόλυτη Χριστουγεννιάτικη συνταγή είναι…

       …το ταρτάρ τσιπούρας με καπνιστό ταραμά.

 

  • Το πιάτο που αφιερώνουμε στο Athens Food Market είναι…

       …στο 4ο Athens Food Market Christmas Edition αφιερώνουμε το κριθαρότο μαύρης σουπιάς.

 

Αν η συνέντευξή του Βασίλη Τσατσάκη σάς άνοιξε την όρεξη, επισκεφθείτε την καντίνα των Ψαράδων στην πλατεία Κοτζιά και ζήστε «στιγμές γεμάτες αρώματα από αναμνήσεις των θαλασσινών σας γευστικών περιπλανήσεων»!