christmas-food-market-athens-magna-grecia_blog

To 4ο Athens Food Market Christmas Edition είναι προ των πυλών! Τρεις μόλις ημέρες απομένουν, έως ότου οι πολύχρωμες καντίνες εγκατασταθούν στην πλατεία Κοτζιά και την πλημμυρίσουν με γεύσεις και αρώματα!

Παλιός γνώριμος του «κινήματος» #GourmetTakesTheStreets, ο Ηλίας Σκουλάς, δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει σε ακόμα μία διοργάνωση.

Πληθωρικός και εκρηκτικός, ο chef θεωρεί ότι η μαγειρική είναι η τέχνη της απόλαυσης και κάθε πιάτο αποτελεί μία δημιουργία που ξυπνάει μνήμες. Οι γεύσεις του εμπνέονται τόσο από την ελληνική κουζίνα, όσο και από τις διεθνείς, δημιουργώντας ένα απολαυστικό μενού.

Στο 4ο Athens Food Market, έρχεται για να μας συστήσει ένα νέο εγχείρημα, το Magna Grecia Steak Bistro-Rotisserie. Με τις πρώτες ύλες του να περιλαμβάνουν κρέατα υψηλής ποιότητας, με την υπογραφή του Carnicero Meat & Delicatessen, το Magna Grecia έρχεται για να αποτελέσει «το επίκεντρο της κρεατοφαγίας» στην Αθήνα!

Ο Ηλίας Σκουλάς μίλησε αποκλειστικά στο blog του Athens Food Market για όσα ετοιμάζει στην πλατεία Κοτζιά από 20 έως και 31 Δεκεμβρίου. Διαβάστε όσα μας είπε!

 

MAGNA GRECIA

Chef: Ηλίας Σκουλάς
Διεύθυνση Εστιατορίου: Σόλωνος 9, Κολωνάκι
Τηλέφωνο: 212 222 3623
Είδος Κουζίνας: Steak Bistro – Rotisserie

 

  • Το Athens Food Market σημαίνει για εμάς…
    …για εμένα, προσωπικά, σημαίνει πολλά γιατί ήδη έχω την ανάμνηση και των δύο προηγούμενων και ανυπομονώ να μαγειρέψω, να δώσω χαρά στον κόσμο. Είναι πολύ σημαντική η προσωπική επαφή με το κοινό σε αυτήν την εκδήλωση, κάτι που στο εστιατόριο είναι δύσκολο να γίνει.

 

  • Η premium street εκδοχή των πιάτων μας στο 4ο Athens Food Market περιλαμβάνει…
    …και τα τρία εδέσματα που θα παρουσιάσω στο 4ο Athens Food Market είναι σημαντικά και «κράχτες», αλλά, πάνω από όλα, είναι premium. Ένα burger από τα street food «μισελενάτα» εστιατόρια του Tokyo, με το όνομα Harakiri, ένα hot dog με χειροποίητο λουκάνικο, από την 1η συνταγή που δημιουργήθηκε ποτέ, στα δάση της κεντρικής Γερμανίας, πριν από 600 χρόνια, και θα ονομάζεται War Dog και το 3ο θα είναι ένα γιγάντιο chicken burger, με τεράστια κομμάτια από -κορεάτικου στυλ- τραγανό τηγανητό κοτόπουλο, μέσα σε πατατόψωμο με γιαπωνέζικη μαγιονέζα και πικάντικα φύκια.

 

  • Ένα από τα βασικά υλικά της κουζίνας μας είναι…
    …η «κάψα», για να μην χρησιμοποιήσω ακατάλληλη λέξη. Ο έρωτας με το παγκόσμιο φαγητό, χωρίς ταμπού και σύνορα, που με την πρώτη μπουκιά σε ταξιδεύει.

 

  • Αγαπημένη μυρωδιά…
    …αυτή, ενός παλιού φούρνου που μπαίνεις μέσα και μυρίζει βούτυρο και καρύδια.

 

  • Η απόλυτη Χριστουγεννιάτικη συνταγή είναι…
    …αυτή που την μοιράζεσαι με αγαπημένους ανθρώπους. Δεν έχει να κάνει με το τι είναι, ας είναι και ένα πιροσκί. Δεν έχει σημασία αυτές τις μέρες. Τα συναισθήματα θυμόμαστε όλοι.

 

  • Το πιάτο που αφιερώνουμε στο Athens Food Market είναι…
    …νομίζω το hara-kiri είναι ένα burger που, ως συνήθως, θα συζητηθεί. Όλα, όμως, θα είναι μοναδικά, όπως κάθε χρόνο και ανυπομονώ να έρθει η 20ή του Δεκέμβρη για να ξεκινήσουμε.

 

Αν κινήθηκε η περιέργειά σας από τα όσα διαβάσατε παραπάνω, ο Ηλίας Σκουλάς σας περιμένει στην καντίνα του Magna Grecia στο 4ο Athens Food Market Christmas Edition, στην πλατεία Κοτζιά, για να δοκιμάσετε τις ιδιαίτερες γεύσεις του!