the food market - ctc

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την έναρξη του 4ου Athens Food Market Christmas Edition, ήρθε η στιγμή να γνωρίσουμε ακόμα έναν εκ των συμμετεχόντων.

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης και το CTC Urban Gastronomy επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά στη μεγαλύτερη γαστρονομική εμπειρία των Χριστουγέννων και μαζί τους φέρνουν πολλές γεύσεις και αρωματικούς συνδυασμούς συστατικών!

Το εστιατόριο CTC των Ιλισίων εμπνεύστηκε το όνομά του από τη λέξη «σίτιση», της οποίας και αποτελεί παρήχηση. Σύμφωνα με τον δημιουργό του, η συγκεκριμένη ονοματοδοσία «αποτελεί δήλωση για το πώς το κλασικό μπορεί να συναντήσει το μοντέρνο σε μία νέα δημιουργική συνταγή». Ο σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, έχει ένα αρκετά πλούσιο βιογραφικό, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Έχοντας εργαστεί σε ορισμένα από τα πιο αναγνωρισμένα εστιατόρια παγκοσμίως, δίπλα σε μεγάλες μορφές της γαστρονομίας, όπως ο Alain Passard και η Helenne Darroze, πλέον, αντιμετωπίζει το φαγητό ως ένα ταξίδι.

Στο 4ο Athens Food market Christmas Edition έρχεται με μία ιδιαίτερη βελουτέ καλαμπόκι, χρώματα από βιολέτα, αρώματα εσπεριδοειδών και ένα hot dog που θα σας εκπλήξει!

Διαβάστε όσα μας απάντησε στη σύντομη συνέντευξή του, καθώς και για όσα πρόκειται να γευτούμε στο 4ο Athens Food Market, περνώντας από την καντίνα του!

 

CTC URBAN GASTRONOMY

Chef: Αλέξανδρος Τσιοτίνης
Διεύθυνση Εστιατορίου: Διοχάρους 27, Ιλίσια
Τηλέφωνο: 210 7228812
Είδος Κουζίνας: Μοντέρνα
Signature πιάτο: Βελουτέ καλαμπόκι, αρωματισμένη με αστακό και αφρό τρούφα περγαμόντο

 

  • Το Athens Food Market σημαίνει για εμάς…
    …η γαστρονομία και κατ’ επέκταση η εστίαση, είναι για μας μια σχέση αγάπης με τον κόσμο. Είναι μια μοιρασιά θαλπωρής το φαγητό και το Food Market μας δίνει τη δυνατότητα αυτή την αγάπη να την μεταφέρουμε στο ευρύ κοινό.

 

  • Η premium street εκδοχή των πιάτων μας στο 4ο Athens Food Market περιλαμβάνει…
    …πέρυσι ξεκινήσαμε με το signature πιάτο μας, τη βελουτέ καλαμπόκι, αρωματισμένη με αστακό και αφρό από τρούφα και περγαμόντο. Φέτος, θα βγάλουμε «στον δρόμο» και τον δεύτερο στυλοβάτη του μενού μας, ένα γλυκό που αγαπάμε και αγαπάτε από την πρώτη ημέρα του CTC, την κρέμα λευκής σοκολάτας με καραμελωμένα κόκκινα φρούτα, μαρέγκες βιολέτας και μια μους από γιαούρτι και βιολέτα. Θα τα πλαισιώσουμε με ένα hot dog με γεύση παστιτσάδα.

 

  • Ένα από τα βασικά υλικά της κουζίνας μας είναι…
    …ένα από τα βασικά συστατικά της κουζίνας μας είναι η όρεξη και το πάθος για να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά αυτό είναι που ξεχωρίζει ένα καλό πιάτο από ένα καλύτερο.

 

  • Αγαπημένη μυρωδιά…
    …τα εσπεριδοειδή. ΟΛΑ. Τα αγαπώ!!!

 

  • Η απόλυτη Χριστουγεννιάτικη συνταγή είναι…
    …δίπλες, μελομακάρονα και θολό τοπίο να… αχνοφαίνεται η κάρτα του διαιτολόγου!

 

  • Το πιάτο που αφιερώνουμε στο Athens Food Market είναι…
    …δεν είναι ένα, αλλά όλα τα πιάτα που θα προσφερθούν στο Athens Food Market!

 

Αν θέλετε να ακολουθήσετε και εσείς το παράδειγμα του chef και να αφήσετε την κάρτα του διαιτολόγου στην άκρη για μία ημέρα, φροντίστε η ημέρα αυτή να περιλαμβάνει την επίσκεψή σας στο 4ο Athens Food Market Christmas Edition στην πλατεία Κοτζιά! Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης θα σας περιμένει!